Logotyp för Pro Nordic Technology AB

                                                                           

   >>Tel: 031- 290079>   | Intro | START | Produkter | Tjänster | Lösningar | Om företaget | In English Spinfire | PRO/E info | KURSER | PTC nEWS| PTC USER Meeting |

Skicka e-post

 

 

 

Varför jobba i Pro/E 
10 argument som har betydelse för ert arbete - HÄR
!

10 exempel på hur ni jobbar snabbare i Pro/E vs andra cad-system

PTC snabblänkar:
1.New Package spec
2.All PTC products
3. Dator krav.

Frequently asked
Questions HÄR!


www.spinfire.se
öppna cad utan cad

CAD-PLM ? Om ni vet vad ni vill ha ring oss - vi ger er alternativ och rekommendationer.
Om ni vill hitta nya smarta - konstigt nog väldigt billiga program- 
- oavsett hur det ser ut så går det att spara pengar tackvare att alla måste inte ha cad-program.
Nedan lite omvärldsinfo från mentoronline.se. 
ProNordic är ett helt oberoende företag som hjälper er att hitta rätt - ni sparar tid-pengar-blir nöjda.
Nedan lite specialinfo om tillverkningsindustri. Vi har lösningar som hjälper alla som vill klara av mer till mindre kostnad.
Hälsningar från just nu jätte varmt Summeslövsstrand(Laholm) men vi sitter normalt i Göteborg och Stockholm.

 

 
Mörk arbetsmarknad för unga - annat för äldre???

2009-06-26 (info: augusti prognos visar bättre men mycket ojämnt beoende på penga reserver)Arbetsmarknadsutsikterna för ungdomar är fortsatt dystra. För 65-plussare som vill fortsätta jobba efter pensionen ser det ljusare ut.

FAKTA / Här finns jobben
Samtidigt som sysselsättningen faller inom en mängd yrkesområden det här året och nästa väntas brist i några yrken. Det gäller inom hälso- och sjukvård, pedagogik och vissa specialiteter inom teknik och data.

Däremot kommer att nyutexaminerade studenter utan yrkeserfarenhet få det svårt att komma in på arbetsmarknaden, visar Arbetsförmedlingens rapport.

Efterfrågan på byggarbetskraft minskar, men på fem till tio års sikt finns bättre jobbchanser inom byggbranschen genom stora pensionsavgångar.

Antalet barn minskar och därmed behovet av lärare, men det blir något större efterfrågan på gymnasie- och förskollärare än lärare i grundskolan.


Inom tillverkningsyrken blir jobben betydligt färre. Det yrkesområdet förlorar flest jobb.


FAKTA / Brist och överflöd
Följande yrken har goda utsikter på arbetsmarknaden på kort och lång sikt:
Läkare
IT-specialister
Gymnasielärare i yrkesämnen
Specialistsjuksköterskor
Anläggningsmaskinförare/ anläggningsarbetare (yrkeserfarna)
Civilingenjörer/högskoleingenjörer (yrkeserfarna)
Förskollärare
Tandläkare
Byggnadshantverkare (yrkeserfarna)
Industriarbetare (specialister)
Följande yrken har mindre goda utsikter på kort och lång sikt:
Montörer
Maskinoperatörer
Journalister
Kontorister
Telefonister/ receptionister
Paketerare och andra fabriksarbetare med kort utbildning
Biologer
Fotograf
Trädgårdsarbetare/parkarbetare
UPPDATERAD. Sysselsättningen fortsätter att falla för en rad yrkesgrupper. Både under 2009 och 2010 spås en minskning med 125 000 tjänster, visar Arbetsförmedlingens rapport "Var finns jobben 2009 och 2010?"
Nyutexaminerade studenter utan yrkeserfarenhet är särskilt utsatta när konkurrensen om jobben ökar.
- Det här är en grupp som drabbas hårt när efterfrågan på arbetskraft är låg. Det blir svårt för många av dem att komma ut i arbete, säger Torbjörn Israelsson, analytiker på Arbetsförmedlingen.
Efterfrågan på seniorer
Erfarna seniorer över 65 år finns det däremot, om man får tro bemanningsföretaget Manpower, ett stort behov av.
- Det blir ett oerhört stort kompetensgap när fyrtiotalisterna lämnar över. Företagen har börjat inse att det kan bli ett stort problem, säger Anders Perulf, produktchef på Manpower, som precis har börjat hyra ut seniora personer. Målet är att ha 3 000 65-plussare anställda 2012.
Enligt Arbetsförmedlingen faller sysselsättningen mest inom tillverkningsindustrin.
- Särskilt exportindustrin drabbas väldigt hårt av den internationella lågkonjunkturen, säger Torbjörn Israelsson.
Inom yrkesområdena bygg och administration väntas sysselsättningen också falla kraftigt.
Först 2011 spår Arbetsförmedlingen att läget på arbetsmarknaden långsamt kommer att börja förbättras.
Framtida arbetskraftsbrist
- Efter att det kommit signaler om att konjunkturen har vänt brukar det ta mellan ett halvår och ett år innan det får genomslag på arbetsmarknaden. Arbetsgivarna vill som regel känna att det är en varaktig uppgång innan de börjar rekrytera, säger Torbjörn Israelsson.
När vändningen väl kommer räknar Arbetsförmedlingen med att det blir brist på personal.
Operatörer som sköter den datorstyrda industriproduktionen är en nyckelgrupp, enligt Torbjörn Israelsson. För att undvika en framtida bristsituation betonar han vikten av att utbilda personer mot industrin.
- Ett dilemma är att få ut budskapet att fler borde välja en industriutbildning, samtidigt som industrin säger upp personal, säger han.
Kamilla Kvarntorp/TT

 

Fortsatt brist på ingenjörer


Trots mer än 200 initiativ för att öka antalet ungdomar som påbörjar ingenjörsutbildningar på högskolan kvarstår den omtalade bristen inför framtiden. Det budskapet levererades under Teknikdelegationens seminarium på fredagsmorgonen.


 
Under morgonens seminarium på Rosenbad i Stockholm presenterades Teknikdelegationens första rapport.

Ett av uppdragen var att kartlägga de initiativ som finns för att öka barn och ungdomars intresse för teknik.

Uppmuntrande och deprimerande
Delegationen har identifierat inte mindre än 200 sådana initiativ, något som forskningsministern Lars Leijonborg ansåg var både uppmuntrande och deprimerande.

– Det är uppmuntrande att det redan finns så många initiativ, men deprimerande att det ännu inte har löst frågan, sade Lars Leijonborg.

Teknikdelegationens kommer därför att i framtiden arbeta mycket med att samordna de satsningar som redan finns. För behovet av ingenjörer kvarstår samtidigt som de nya årskullarna som kommer ur gymnasiet blir mindre och mindre.

Ingen konjunktureffekt
Inte en gång den nuvarande lågkonjunkturen har påverkat det långsiktiga behovet.

– Krisen har inte påverkat det långsiktiga behovet av ingenjörer, det skulle krävas 15 års depression i Europa för att de kurvorna skulle behöva räknas om, sade Leif Johansson, Volvokoncernens vd och även Teknikdelegationens ordförande.

Han menade i stället att ingenjörer är mer motståndskraftiga vid nedgångar och bättre på att återhämta sig när det vänder upp igen. Framförallt visade den senaste lågkonjunkturen runt år 2000 att det har blivit lättare för ingenjörer att flytta mer mellan branscher än man tidigare trott.

Teknikdelegationen är utsedd av regeringen för att öka intresset för studier och arbete inom matematik, naturvetenskap och teknik.

 

 

 

Toyota lämnar USA-fabrik

2009-08-28Toyota har beslutat stoppa produktionen vid en fabrik i Kalifornien som företaget delat med General Motors i 25 år.

Ingen brådska binda räntan

2009-08-28För den som sätter säkerhet högt kan det vara läge att binda delar av sitt lån under det närmaste halvåret. - Den bundna femårsräntan är historiskt låg, säger Erika Pahne, privatekonom på Swedbank.

Färjerederi nära undergång

2009-08-28Helsingborgsrederiet ACE link som övertog Sundsbussarna håller på att sjunka – bolaget har förlorat 35 procent av resenärerna.

Bonus kompensation för krisavtal

2009-08-28Industrin har sparat runt 5 miljarder kronor på lönesänkningarna i krisavtalen. Men när konjunkturen vänder blir det krav på kompensation.

Rusning till butikerna i juli

2009-08-28Försäljningen i juli överträffade alla förväntningar med marginal. Mitt i lågkonjunkturen hittade svenskarna ändå till butikerna, en av förklaringarna kan vara att många semestrade hemma.

Reapris på Copperhill

2009-08-28Norske hotellkungen Petter Stordalen lyckades pressa ned priset på lyxhotellet Copperhill rejält. Därmed blir det inte mycket att dela på för fordringsägarna.

Kraftvärmeplaner i Gävle

2009-08-28Gävle kommun vill bygga ett kraftvärmeverk i anslutning till Korsnäs bruk i Gävle och har satsat 2,5 miljoner kronor på förprojektering.

DI-chefen tar över DN

2009-08-28Gunilla Herlitz, chefredaktör och vd för affärstidningen Dagens Industri, blir i höst ny chefredaktör för Dagens Nyheter.

Nytt köpcentrum i Norrtälje

2009-08-28Ett nytt köpcentrum planeras vid Norrtäljes södra infart, på det gamla regementsområdet Nordrona vid E18.

Nudie Jeans till NK

2009-08-28Klädmärket Nudie Jeans öppnar en shop-in-shop på NK i Göteborg.

"Apoteket bryter mot lagen"

2009-08-28Apoteket kan bryta mot lagen med de egenvårdsbutiker, Apoteket Shop, som bara säljer receptfria läkemedel. Apoteket driver just nu butikerna med dispens från Läkemedelsverket vilket kritiker anser är ett lagbrott.

Nio nya jobb på sågen

2009-08-28Höglandssågen utanför Örnsköldsvik har satsat sig ur krisen och om några veckor går företaget i Anundsjö upp från tvåskift till treskift.

Upp på morgonbörsen

2009-08-28Kurserna steg i morgonhandeln på Stockholmsbörsen i linje med andra Europabörser. Klockan 9.50 hade OMXS-index gått upp med 0,8 procent till 280,6.

Oklar dödsorsak för svetsare

2009-08-28Arbetsmiljöverket har hittat allvarliga brister i säkerheten vid Borealis fabriksbygge i Stenungsund. Men det förklarar inte varför den litauiska svetsaren dog.

Veolia vann i väster

2009-08-28Veolia Transport vann stadstrafiken i sydvästra Göteborg. Det stod klart när Västtrafik offentliggjorde tilldelningsbeslutet för sin senaste upphandling.

Spotify godkänns till Iphone

2009-08-28Apple tänker godkänna Spotifys applikation för Iphone, enligt Spotifys grundare Daniel Ek.

Bergendahls drar tillbaka varsel

2009-08-27Handelskoncernen Bergendahls drar tillbaka varsel om uppsägning för 88 personer.

Mer ner på Stockholmsbörsen

2009-08-27Stockholmsbörsen fortsatte sin negativa trend på torsdagen. Volvo tappade 4 procent efter halverade lastbilsleveranser i juli. Även de stora Europabörserna föll.

Norrmejerier går söderut

2009-08-27I november startar Norrmejerier ett projekt som innebär att man går över länsgränsen till Västernorrland söderut.

Fönsterföretag nyanställer

2009-08-27Snidex i Burtäsk har nyanställt åtta personer. Efter en tuff inledning på året kör företaget för fullt och det ser bra ut även för nästa år.

Uppåt för Kappahl

2009-08-27Klädkedjan Kappahl har haft en relativt bra sommar försäljningsmässigt. Det trots att lågkonjunkturen speglats i det mesta som skett i landet.

Bärplockare får hjälp

2009-08-27De cirka 100 bärplockare som bor i en idrottshall i Luleå ska nu få hjälp av Thailands regering.

Norsk elbil flyttas till Finland

2009-08-27Tillverkningen av den norska elbilen Think flyttas till Valmets bilfabrik i Nystad i sydvästra Finland. Sverige får ingen del av kakan.

Nya 9-5 – Saabs räddningsplanka

2009-08-27
På torsdagen presenterade Saab Automobile sin nya generation Saab 9-5. Den första bilen i en rad modeller som ska lyfta bilmärkets försäljning.

 

Prova glasögonen på nätet

2009-08-27Nu lanserar optikkedjan Synsam 3D-teknik för att låta sina kunder prova glasögon på nätet.

 
Mötesplatsen
Destination.se Destination.se: Alla resor på ett ställe Boka charter Boka sista minuten Boka flyg Boka hotell

Aftonbladet Motor

JUST NU PÅ VIASAT MOTOR
19:45
Motorsport
MotoGP: Träning 1
Live
21:05
Motorsport
MotoGP: 250cc Träning 1
Live
22:20
F1
Formel 1: Belgiens GP - Träning 1
Visa dagens tablå från Viasat Motor
Foto: AP

– Jag kan vinna VM

Väderprognosen god Kan bli uppehåll på Spa – för en gångs skull. 1

Button: ”De senaste loppen har varit tuffa”

VM-ledaren vill ha revansch i helgen På banan han älskar: "Är det torrt kan man köra fullt. Den har allt man kan önska sig". 9
Så gick det 2008 Kurvan kostade Hamilton segern – straffades med tidstillägg Massa vinnare efter rysare: ”Ett väldigt märkligt lopp”. 8

Kimi Räikkönen jagar tredje raka pallplatsen

”Vi kommer att ge allt för att lyckas”. Favoritbanan nästa anhalt. 22
  ”Det är som att åka berg och dal-bana i sju kilometer" F1-experten Eje Elgh berättar varför ALLA förare älskar Spa.
SNACK: Vem kan hota Jenson Button?   Diskutera här!
Kan Sebastian Vettel vinna VM?

Se resultat

”Hamilton snabbast – och Badoer sist”

BLOGG Anna Andersson, Eje Elgh, Frida Nordstrand & Janne Blomqvist – följ F1-experterna hela säsongen på motor.sportbladet.se.

Han kan tvingas ge upp karriären

Världsstjärnan fortfarande mystiskt sjuk Läkarna står maktlösa. 0
... men här är en kille som är i storform  – men som samtidigt varnar för sin teamkamrat: "Jorge kommer aldrig att ge upp". 0
Tror Du Casey Stoner kommer tillbaka till gammal form?

Se resultat

Så ska Vettel bli ny världsmästare

Red Bull förhandlar med ny leverantör om motor Ska göra det tyska underbarnet betydligt snabbare. 1
Vettels jättelyft Fyrdubblar sin lön: ”Jag trivs helt enkelt i teamet” 3

  Vilka har kontrakt?
  Vilka saknar förare?
  Hur är de nya stallen?
  Vem byter med vem?

Läs allt inför nästa F1-säsong i Sportbladets sammanställning
  Så ser förutsättningarna ut i stallen inför 2010 – just nu. 17
Vilket F1-stall känns starkast inför 2010?

Se resultat

Ferrari tvingas vänta

Skadan på Massa skjuter upp presentation Skulle ha presenterat Alonso i samband med loppet på Monza. 25

Rubens hyllning

Känslosam Barrchello – tillängnade segern till sin skadade vän. 4

TV: DEPÅKAOSET

Här förlorar Lewis Hamilton segern – teamet var inte redo vid andra stoppet. 22
”Han gjorde allt för att bli trea” Kimi Räikkönen hyllas. 8
  ”Kimi gjorde ett fantastiskt lopp” Ferraris stallchef berömmer.
Rullade av i ett moln av rök Vettel tvingades bryta igen. 0
Så här var loppet i Valencia Sportbladet rapporterade direkt. 0

LUFT

DRÖMMEN: COMEBACK

Michael Schumacher tränar i hemlighet – hoppas tävla i Brasilien i höst. 14

LUFT

LUFT

Petter Solberg kan gå till Ford Har bett om tid innan beslut fattas. 4
”De är riktigt korkade” Jocke Ljunggren är trött på förbundets beslut. 0
USA
Danica Patrick stannar i IRL Tillsammans med Scott Dixon. 1
Massa till Miami – för att träffa specialist på racingskador. 3
Loeb aktuell för nybildade USF1 ”Han har en otrolig talang och skulle ge oss mycket uppmärksamhet” 5
Stannar hos Yamaha Jorge Lorenzo väljer bort Ducati. 1
Letar ny partner Williams på jakt efter ny motorleverantör. 0
MOTORLISTAN Se vem som är överst på veckans lista. 5
Han är Campos favorit – vill ge plats åt erfaren testförare. 1
Grundade You Tube – nu investerar han i nya stallet USF1. 3
Yamaha för Kallio? Stallchefen: ”Hans namn står på min lista”. 2
Espargaro ersätter Kallio – när finländaren kör för Ducati. 1
SLUTTANKAT Ingen påfyllning under loppet och ändrat kvalformat – här är förändringarna nästa säsong. 9
Segerpremien: Nytt kontrakt Brian Vickers fick fin belöning. 0
Sparkades – via SMS F1-stjärnan: ”Gjorde mig enormt besviken” 4
DTM
Tappade ledningen – i sammandraget Mattias Ekström tvingades se Timo Scheider ta över förstaplatsen 0
Behåller ledningen i mästerskapet ”Jag satte allt på ett kort”. 2
MC
Superbike på vintern? I alla fall om Francis Batta får bestämma. 0
Gigi Galli kan lägga av Om comebackplanerna inte går i lås. 0
Bourdais överens med Toro Rosso – drar tillbaka hot om stämning. 0
Han ville rädda sitt livsverk – men fick nobben av BMW. 6
Säger ja till Montreal – och öppnar dörren till Indien och Sydkorea. 4
Pappa räddar karriären Piquet sr vill hjälpa jr till nytt stall. 1
Trampade för hårt på gasen Nu hänger bossens körkort löst. 2

Destination

Boka drömresan till Formel1-festen här:
Belgiens Grand Prix, Bryssel, 30/8
Italiens Grand Prix, Milano, 13/9
Italiens Grand Prix, Bergamo, 13/9
Singapores Grand Prix, Singapore, 27/9
Japans Grand Prix, Suzuka, Nagoya, 4/10

Mer Aftonbladet:

Viasat Motors stora vårsatsning De direktsända premiärerna avlöser varandra i Viasat Motor under våren. STCC är bara en av många serier som gör debut i kanalen. Det här är vad du har att se fram emot.
Så här får du kanalen Gillar du höga farter och tuff racing, då är Viasat Motor kanalen för dig. Det är enkelt att skaffa sig kanalen – så här gör du.
F1-säsongen 2009 – här är alla TV-tider När avgörs formel 1-racet nästa helg? Vilka TV-tider är det som gäller för kvalet och tävlingen? Här får du svar på alla dina funderingar.
MotoGP-säsongen 2009 – här är alla TV-tider När avgörs MotoGP-tävlingen på italienska Mugello? När TV-sänds kvalet och racet i Tjeckien? Här får du svaren på dina frågor när det gäller årets MotoGP-säsong.
Sporten hem till datorn Med ViasatOnDemand kan du se sport via internet. Du bestämmer själv när, var och hur du vill titta.
Upp

Tipsa oss!

 

 Johan Linderstam

Sportredaktör

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Jan Helin

Redaktionschef: Lena Widman

Sajtchef: Sigge Ennart

Tipsa Aftonbladet 71000
MMS/SMS
71000
E-post
Telefon
08-411 11 11
Fredag 09-08-28
Sök på Aftonbladet
autosport.com
Search:
  PLUS LOGIN AUTOSPORT Plus  
Username:
Password:
Loading countdown to the next Grand Prix...
Fantasy League F1 Business Directory Appointments
  TODAY'S TOP STORIES FRIDAY, 28 AUGUST 2009  
Tyre temperatures
no concern for Button
Jenson Button thinks Brawn will have no problems with tyre temperature at this weekend's Belgian Grand Prix at Spa

Q & A with Jenson Button
F1
Hamilton tops second Spa practice
F1
Badoer targets Q2 despite slow start
Preview
The Belgian Grand Prix preview
  BREAKING NEWS  
Tagliani joins new team for 2010 18:46
Di Grassi penalised for blocking 18:14
Dixon quickest in delayed practice 17:58
Trummer tops Spa IFM practice 17:09
Friday's press conference - Belgium 16:48
  MOTORSPORT NEWS view all »
  GP2:

  LATEST RESULTS
Date Series Race Winner
24/08 IndyCar Infineon D.Franchitti
23/08 Indy Pro Infineon J.Hildebrand
23/08 Super GT Suzuka/2 H.Ishiura
23/08 Super GT Suzuka/2 K.Oshima
23/08 LMS Nurburgring J.Charouz
23/08 LMS Nurburgring T.Enge
23/08 LMS Nurburgring S.Mücke
23/08 FPA Brands/5 R.Plant
23/08 PMSC Valencia R.Rast
23/08 F1 Europe R.Barrichello
23/08 FPA Brands/4 R.Plant
23/08 GP2 Valencia/2 N.Hülkenberg
23/08 ADAC GT Nurburgring/2 M.Hennerici
23/08 ADAC GT Nurburgring/2 L.Ludwig
23/08 F.BMW Eu Valencia/2 J.Pla
23/08 V8 DS Au Queensland/3 J.Webb
  F1 NEWS view all »
 
Friday's press conference - Belgium
Vettel happy to skip first practice
Badoer targets Q2 despite slow start
Rosberg laments 'disastrous' Friday
Q & A with Jenson Button
Button: No tyre temperature issues
Fisichella targets top 15 in qualifying
Hamilton 'happier than expected'
Trulli hopeful of strong Spa weekend
Yas Marina day-night race Q & A
Abu Dhabi confirms 5pm race start
Hamilton tops second practice at Spa
FOM eyes twilight Abu Dhabi GP
Q & A with Jarno Trulli
Trulli wants Toyota's future secured
Trulli sets pace in rain-hit practice
Q & A with Rubens Barrichello
Barrichello determined to stay in F1
  MOTOGP NEWS view all »
 
Suzuki confirms Vermeulen departure
Stoner denies career under threat
GV: Hayden to wear charity helmet at Indy
Capirossi to stay with Suzuki
Lorenzo extends Yamaha contract
Pedrosa: We're closing on Yamaha
Espargaro surprised by MotoGP chance
Rossi not taking title for granted
Suzuki buoyant ahead of Indianapolis
Lorenzo set to announce his future
Schwantz questions Stoner's decision
Schwantz keen to run Moto2 team
Barbera to join Aspar in premier class
Espargaro named in Pramac squad
Honda boosted by test progress
Pasini rules out racing for Pramac in 09
  ADS BY GOOGLE
American Express™
Med American Express blir vardagen lyxigare och enklare. Ansök online!
www.AmericanExpress.com


Com Hem - Fler kanaler?
Färdigpaketerat eller plocka själv. Sveriges bredaste kanalutbud!
www.ComHem.se/digitaltv


Moto gp
Se motorsport live direkt på datorn Formel 1, Nascar, Moto GP mm.
www.cdon.com

THE BELGIAN GRAND PRIX
Spa local time: Fri, 21:01
  Today: Showers
  Hi 21°C / 69°F
  Lo 16°C / 61°F
Detailed weather forecast
Past years results & stats
Official quotes & pressers
Practice 1   Fri 10:00-11:30
Practice 2   Fri 14:00-15:30
Practice 3   Sat 11:00-12:00
Qualifying   Sat 14:00-15:00
The Race   Sun 14:00-16:00
Convert to your timezone
LIVE COMMENTARY  
 As it happened: P1 - P2  
 Next live action: Practice 3 Sat 08:45 GMT
    advertisement
Gunnar Nilsson took his maiden win in a rain-sodden race at Zolder, having caught and passed Niki Lauda's Ferrari late in the race. Re-live the classic action with our race report from the time
Having spent time talking to both Citroen and Ford, AUTOSPORT columnist Petter Solberg weighs up his options for 2010, and reveals his ambitions to return to the very top of the WRC
It's been a lean summer for Jenson Button, but with Rubens Barrichello leading a resurgence for Brawn in Valencia, the championship leader is ready and willing to fight for his world title
There's no time to rest with back-to-back races throwing F1 into action just days after Rubens Barrichello's Valencia victory. The battle between Brawn and Red Bull is heating up with every race
With Nico Rosberg continually popping up at the sharp end, and both the team's driver and engines deals for next season a current talking point, Williams is back in the Formula 1 spotlight
Michele Merlino investigates the records and compiles the stats ahead of the Belgian Grand Prix
Looking at the future of FOTA Dieter Rencken
Bamber's Week Jim Bamber
How Barrichello won in Valencia Tony Dodgins
The European GP review Pablo Elizalde
Subscribe now for full access
  THE PHOTO GALLERY - LATEST PICTURES AND ALBUMS view all »
Belgian GP Friday 103 Photos
Belgian GP Preview 38 Photos
LMS Nurburgring 45 Photos
IRL Sears Point 62 Photos
NASCAR Bristol II 57 Photos
GP2 Valencia 76 Photos
IRC Czech Rally 36 Photos
European GP Sunday 159 Photos
European GP Saturday 102 Photos
European GP Friday 96 Photos
GP Gold: Europe 1999 20 Photos
European GP Preview 40 Photos
FORIX F1 RESULTS SEARCH Click for more search options and racing series on FORIX 
Year: Driver: Team: GP: Grid: Race: F. Lap:
Haymarket

 

Välkomna till SBF:s nya hemsida! Ni kan fortfarande nå gamla hemsidan. Kontakta oss på it@sbf.se om ni saknar något.

Sportgrenar

splash

Senaste nytt

 • 28 augusti, 2009

  STCC gästar Våler i helgen

  camaro_cup_falkenberg0904005

  Våler, den norska banan, står idag och imorgon värd för helgens enda SM-event. Det är STCC med supportklasserna Carrera Cup, Camaro Cup och Radical som är på plats.

  Läs mer »

 • 28 augusti, 2009

  Ny publiksträcka i Kolsvarundan

  När Kolsvarundan den 18-19 september återigen ingår i Rally-SM är den centrala publiksträckan i stan ersatt med Bockhammarsträckan i Skinnskatteberg. Där finns speakern istället.

  Läs mer »

 • 27 augusti, 2009

  Rotax Max Junior blir kvar

  Kartingklassen Rotax Max Junior blir kvar homologeringstiden ut. Kartingutskottet förklarar det ändrade beslutet i ett öppet brev som här publiceras i sin helhet.

  Läs mer »

 • 27 augusti, 2009

  Tolv vidare i Rally Shootout

  Alla tolv talangerna

  Tolv ungdomar är vidare till Steg 3 i Svenska Bilsportförbundets SMSC Rally Shootout. Efter uttagningarna på Bosön väntar nu ett körprov i Köping i samband med Rally-SM.

  Läs mer »

 • 26 augusti, 2009

  Långvarigt datastopp

  Lagom till lunch idag onsdag fick DCS – som tillhandahåller kablarna som all  internettrafik till www.sbf.se går genom – åter allt att fungera.

  Läs mer »

 • 25 augusti, 2009

  Unik seger för Anders Schildt

  Anders Schildt Brands Hatch

  I lördags var det första gången på 25 år som en utlänning vann en deltävling i det engelska mästerskapt för Austin Healey. Denne någon var Anders Schildt, son till Bilsportförbundets ordförande Kåge Schildt.

  Läs mer »

 • 25 augusti, 2009

  Vinnarna korade i Crosskart

  Kim Andersson, Daniel Sundsten och Per Björnson heter årets segrare i SM/RM i Crosskart. Finalen avgjordes i lördags i Haninge efter att det värsta regnet hade gett med sig.

  Läs mer »

 • 25 augusti, 2009

  Erik har snabb ”drop-tank”

  08-12-09 275N

  Erik Hansson, ursprungligen från Strömstad, har en P-38 ”drop-tank” han kör riktigt fort med i USA. Gällande rekord för honom hittills är 198+ mph (318 km/h).

  Läs mer »

 • 24 augusti, 2009

  Sundel vann Superkart-SM

  gotlands ring 014

  Med målsättningen att ha grejer som håller gjorde Patric Sundel, Hyllinge MS, i år en ny SM-satsning. Och den här gången gick det vägen! Redan i fredags var han klar mästare i Superkart.

  Läs mer »

 • 24 augusti, 2009

  Projektanställd för Karting On Tour

  Maria Sjölander, sekreterare i Kartingutskottet, har projektanställts för att arbeta med Karting On Tour.

  Läs mer »

Partners

 • Bilsport & MC - Moderna försäkringar
 • Moderna Försäkringar
 • Bilsportbörsen
 • MAF

Samarbeten

 • Swedish Motorsport Industry
 • SAAB Rescuebilar
 • Idrott i samverkan
 • Årets Bilsport
 • Debatt
 • Uppdrag granskning
 • Bobster
 • Bolibompa
 • Plus
 • Dokumentär
 • PSL
 • Öppet arkiv
 • Butiken
Sport > Motor
Start | Resultat | TV-guide | Forum

Piraterna har chans på slutspel

25/8 Piraterna utklassade Rospiggarna med 63-33 i näst sista omgången av elitserien i speedway och har därmed fortfarande chansen att nå slutspel.

Ekström i revanschmöte med Schumacher

24/8 Mattias Ekström har lämnat klartecken för att köra Race of Champions även i år. Ekström kommer att bilda team med Tom Kristensen.

SVT:s team bloggar från Speedway-VM:

Antonio imponerade på träningen

14/8 "Träningen avklarad! Antonio hade bäst flyt och bra fart, provade olika spår och gjorde vad han skulle. Kan överraska imorgon.
Läs mer i bloggen!

Foto: Scanpix

Barrichello vann på Valencias gator

23/8 Brawnföraren Rubens Barrichello tog hem GP-loppet på Valencias stadsbana. Det är den 37-årige brasilianarens första Formel 1-seger på nästan fem år.

YouTube-grundare köper in sig i F1-stall

20/8 En av YouTubes skapare, Chad Hurley, går in som investerare i det nya amerikanska Formel 1-stallet USF1 som gör debut nästa år.

Rospiggarna vann - missar slutspel

19/8 Rospiggarna vann hemma mot topplaget Västervik med 49-47. Bonuspoängen tog dock Västervik hand om, vilket innebär att Rospiggarna missar slutspelet.

Vetlanda bäst i Småland

18/8 Derbyt i Småland mellan Dackarna och Vetlanda slutade med en bortavinst för serieettan. Vetlanda vann med 50-46.

Massa siktar på comeback i oktober

17/8 Formel 1-föraren Felipe Massa säger sig snart vara helt återställd efter kraschen i Ungern i slutet av juli.

tisdag 25 augusti

Motor  21:56

måndag 24 augusti

Motor  14:06

söndag 23 augusti

Motor  15:46

lördag 22 augusti

Motor  15:15

torsdag 20 augusti

Motor  10:49

onsdag 19 augusti

SPEEDWAY  21:16

tisdag 18 augusti

SPEEDWAY  21:29

måndag 17 augusti

Motor  19:56

söndag 16 augusti

Motor  16:38
Motor  15:18
GP-serien direkt

Lördag 19:30: GP-speedway

VM-serien, åttondedeltävlingen i Vojens. Två svenskar deltar: Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren. Kommentatorer: Johan Ejeborg och Peter Nahlin.

24 lördag
19:30 Motor: VM i speedway
SVT sänder hela GP-serien i speedway. Dagens tävling körs i Vojens, Danmark. Kommentator: Johan Ejeborg.

Vem blir världsmästare i speedway 2009?

Visa resultaten »

Elitserien Speedway

2009-08-25
Vargarna-Vetlanda 59-37
Piraterna-Rospiggarna 63-33
Lejonen-Västervik 53-43

  Lag S + - P
1. Vetlanda 13 663-585 25
2. Västervik 13 652-595 21
3. Vargarna 13 621-625 17
4. Indianerna 13 631-616 16
5. Lejonen 13 613-611 16
6. Dackarna 13 599-625 14
7. Piraterna 13 635-611 12
8. Rospiggarna 13 551-697 7
http://www.gt3cupchallenge.se/

 

right © 2009 all rights reserved.
PRONORDIC AB.